Thursday, March 31, 2011

Nytt i klesskapet

En topp fra Odd Molly skal bli med meg til Roma i helgen. Mørke jeans og forhåpentligvis ny hvite Converse (håper jeg får tak i de senere i dag).
Toppen er kjøpt på Med og uten på Grünerløkka, takk mamma :)

Formen er ikke på topp enda, håper virkelig at det blir bedre til i kveld/morgen. Har litt stemme i dag, litt surklete i bryste ellers fin. Jeg vil tro at 22 grader, sol og kjekke venninner vil hjelpe meg til å bli helt frisk.
Har frisør time i kveld, som jeg bare må gå på. Håret mitt ser ikke ut!!

Wednesday, March 30, 2011

Jeg er heldig jeg

Se hva som kom på døra nettopp, stor kjempe fin blomsterbukett fra jobben. Jeg er heldig jeg!

Alle gode ting er 3

Dette var i går formiddag, nå har jeg rekkt opp alt og begynt på et rettstrikket sjal.
Først prøvde jeg meg på en rettstrikket skjerf, men garnet var for tynn til det, enda et sjal (det på bildet), men likte ikke det heller. Så nå strikker jeg et rettstrikket trekantsjal, enkelt og fint.
Garnet er babyalpakka fra Nysta.

Jeg er fortsatt syk, må blir frisk nå altså.

Tuesday, March 29, 2011

Nå kan sommeren bare komme!

Jeg kjøpte meg nye sandaler i helgen, fra mitt favoritt merke Clarks. Jeg har ekstremt vonde føtter og er veldig avhengig av å ha gode sko. Gleder meg til å bruke de! De hadde også noen i beige som var veldig fine, har lyst på de og. Skal til Clarks sitt hjemland to ganger i juni.
Tenkte å ta de med meg til Roma i helgen, der er meldt 20 grader og S O L!!!!!!

Ellers er jeg fortsatt syk, en forferdelig natt med lite/ingen søvn.
Har ikke Ibux, og orkere ikke dra å kjøpe....(i hvertfall ikke enda).

I dag hadde jeg hudpleie time som jeg måtte avlyste. Kansje like greit siden jeg kjøpte 3 BHer i går, og ble 1300SEK fattigere..

Kan også melde om en vektnedgang på 4.4 kg i dag! (skylles nok at jeg er syk, selv om at jeg spiste normalt i går).

Edit: Var en tur hos legen i stad, da jeg trodde jeg nesten var døden nær. Broniktt igjen (hadde det i januar og), Cosylan og en eller annen spesiell nesespary med hjem. 1000kr skulle svenskene ha...håper jeg blir frisk til fredag!!

Monday, March 28, 2011

LCHF burger fra Max

I går da jeg kom hjem fra Oslo orket jeg ikke å lage mat. Bestemte meg derfor å dra innom Max for å kjøpe en lavkarbo-burger, den var utrolig god!
Brødet er salatblader, og inni er det hamburger, tomat, ost, løk og dressing. Ved siden av burgeren kan du velge salat, gulrøtter eller pommfrits, jeg valgte salat.
Max kjeden åpner sjappe i Burger King sine gammle lokaler i grensen.

Denne uka har jeg gått ned 1 kg, overraskende. Synes helga (som var veldig hyggelig), inneholdt for mye vin.
Tilsammen har jeg gått ned 3.7kg på fem uker, som gir vektnedgang på cirka 0.750kg i snitt.

Jeg var en kjapp tur innom jobben i morges, der jeg ble sendt hjem av sjefen. Jeg er syk, har hostet siden torsdag, men i dag er det helt krise. Vondt i halsen, bryste, hodet, kroppen og tette bihuler. Hadde tenkt å sove når jeg kom hjem, men fant ut at vaskemaskinen var ledig og at jeg skulle bake lavkarbobrød.
Klærene mine er ferdig om 1 t, da skal jeg lese bok i èn time. Før moren til hun som eier leiligheten jeg bor i Stockholm, kommer for å hente posten hennes.

Sunday, March 27, 2011

Tilbake til Stockholm


På vei til Stockholm igjen :( Kjøpte med meg Stella, nytt norsk damemagasin. Til tross for jeg lovet meg selv å aldri kjøpe det...

Update: Det er intervju med den beste PTen i hele verden i Stella, det minte meg på at jeg måtte sende henne mail. Hun artikkelen handle om, trene er alltid før meg, og synes jeg ser henne over alt nå.

Thursday, March 24, 2011

O S L O

JEG GLEDER MEG!!

I ettermiddag drar jeg hjem til kjäresten min, for en lykke. Gleder meg helt villt!
I morgen kommer mamma og pappa, det blir også helt topp. Vi skal kose oss hele helgen alle sammen.
Jeg trenger tips til hva vi kan gjöre på lördag, i Oslo?

Jeg er forferdelig trött i dag, min bror ringte i går kveld og vi skravlet i nesten 1,5 t...til klokken närmere ble 01.00. Jeg som vanligvis sovner rund 22-22.30...gjjesspp!

Wednesday, March 23, 2011

Kusmi te




(Bildet fra Kusmi.com)
Jeg har blitt helt hekta på Kusmi te, det er så utrolig godt!
Jeg og min kjäre drikker alltid te etter middag. Da jeg var i möte i London för jul fortalte en kollega om Kusmi te Detox og at den var så god. Like bak her jeg jobber selger de Kusmi te, og de har bitte små esker. Jeg kjöpte Detox og spicy sjokolade, veldig gode begge to.  Jeg skulle önske at sjokolade teen hadde sterke smak, men tror kansje jeg blandet litt med kako.
Detox er bare utrolig god, mild smak av sitron.
Fra för hadde jeg den överst av bildene, grönn te med smak av sitron. Den er også veldig god, men en gode del sterker i smaken.


(Bildet fra werthersorginal.com)
Jeg har blitt helt hekta på disse karamell dropsene fra Werther's Orginal, knall gode og uten sukker.

I morgen drar jeg endelig hjem, hurra jeg skal se kjäresten min igjen. Som jeg gleder meg :)
Men först er det jobb, så trening.
Dette har värt en bra treningsuke, pilatesball, Zumba, Piloxing og Shape.


Monday, March 21, 2011

4 uker på LCHF

Ja jo..jeg har gått opp 300g denne uken! Ikke noe göy, jeg tror det skylles for lite fett.
Til sammen på fire uker har jeg gått ned 0,675g i snitt (-2,7kg), og det skal man väre fornöyd med.
Eller som sambo sa "Det er VELDIG bra til å väre deg da"...ehh jodda (det skylles 16 uker på Grete Roede uten noe särlig vektnedgang og et ubehandla lavt stoffskifte).

Til min store fortvilelse er jeg ikke i ketose, og det har jeg målt i noen dager.
Det er målet mitt for den neste måneden.

Mine erfaringer er:
  • Ikke oppblåst i det hele tatt (dette har jeg slitt veldig med).
  • Konstant törst, drikker 3-4 liter vann hverdag
  • Hekta på Pepsi-max (jeg har aldri likt Pepsi-max, og drakk lite brus i ukedagene för).
  • Aldri spist så mye sjokolade som nå (70 %).
  • Mer energi
  • Mer MIGRENE (jeg usikker på om dette skylles at jeg har flyttet til et nytt sted med råere luft eller om det er kostholdet).
Hva som er bra med LCHF?
Det er veldig enkelt å spise LCHF, og krevere minimalt med planlegging. Du er alltid mett, og sötsuget forsvinner ganske kjappt.
Det er ikke vanskelig å spise ute på resturant, man ber bare om ekstra grönnsaker.
Jeg har kunnet trene normalt, faktisk trener jeg mer nå enn för. Det skylles at det er det har har å drive med i Stockholm forelöpig.
Man kan drikke rödvin, og törr hvitvin. Disse innholder lite sukkeralkoholer. Nå drikker ikke jeg så ofte, så akkurat dette har ikke värt noe problem.


Hva er dårlig med LCHF?
Lyst på sushi, risengrynsgröt, lakris, hjemmelaga pizza...sukk!

Jeg holder ut, har tenkt å unne meg bitte litt smågodt på påskeaften. Det er det som holder meg i gang nå.

Huskeliste for å ha i huset:
Egg, masse egg! ekte smör, seterömme, tyrkisk yoghurt, bär, paprika,Fjorland ferdig saus, kjött, fisk, kylling, kotletter, bacon, brie, avokado, agurk, brokkoli, blomkål, tomater (går du ikke ned i vekt, kutt ut tomatene), 70 % sjokolade, sukerin, sukerinmelis, mandelmel, koksmel, yacon, stevia, fiberhusk, JBK, linfrö, solsikkefrö, sesamfrö (de siste her er valgfrie).

Jeg har ikke brukt ketolysekostilskudd, men har omega 3 og multivitaminer. Har ikke slitt med noe leggkramper (det gjorde jeg sist jeg prövde), og har derfor ikke tatt noe magensium.

Saturday, March 19, 2011

Savn og FIP


Jeg savner Zappa helt forferdelig, jeg tenker på han hver dag hele tiden. Han var den beste pusekatten i hele verden, med masse personlighet. Han var bare helt fantastisk..
Jeg hadde aldri trodd jeg skulle savne han sånn masse, men han forsvinner ikke fra hjernen mitt. Jeg glemmer ikke da jeg var hos veterinæren hver dag i over en uke. Eller alle timene jeg ventet på telefon fra veterinæren- i håp om at det ikke var så alvorlig som de trodde. Eller da jeg satt opp om natten med denne lille pelsdotten i armene, livredd for at han skulle dø...

Zappa fikk FIP, og det finnes ingen medisiner som hjelper mot FIP. Katten dør innen max 5 uker fra de får det. Vil du lese mer på FIP, er denne linken bra!

Vi har lyst på ny katt når jeg flytter tilbake igjen fra Stockholm, men jeg er livredd for at den eventuelt nye katten skal være syk...inntil videre er det bare oss to, sambo og meg.

Style by Elin Kling

Jeg har vært fan og lest bloggen til Elin Kling før hun ble super kjent. Jeg liker egentlig hennes venninne Linn Gustavsson sin blogg bedre, dessverre ser det ut som hun har sluttet å blogge.

Elin Kling har fått sitt eget moteblad i Sverige, tidliger i uken kjøpte jeg det. Hennes magasin minner veldig om Costume, bare enda flere artikkler som jeg ikke liker. Jeg ser nesten bare på bildene, og lengre artikkler om kjendiser bryr meg mitt bak.

Jeg leser en MENGDE bladet fortiden, siden wmin sambo (eller nå kjæreste da, siden vi bor i to ulike land) får alle magasiner på jobb. Tenkte jeg skulle lage en liten anmeldelse etter hvert.

I dag har jeg lite planer, skal snart gå en tur ut. Skal jakte på Kusmi te, en liten notatbok og kaffe(jippi!!!).
Må jakte på mandelmel også, der ikke så mange som selger det i butikk her i Stockoholm. De som har mandelmel har bitte små poser på 100g. Jeg vil ha masse!! Trenger det til Troikaen jeg skal lage i dag.

Friday, March 18, 2011

Norge vs Sverige

  • Etter å ha bodd her en liten stund, har jeg nå funnet noen forskjeller (egentlig er det ganske mange!).
  • De får 2000kr skattefri i året til trening.
  • De har èn times lunsj, der de aller fleste spiser ut. Det finnes enormt mange lunsj steder like uten for jobben. Lunsjen betaler de med rikskuponger, som er fordelaktig i fhl til skatt.
  • De kan trene i lunsjen, hvilken lyx! Jeg gjorde det i dag, helt utrolig deilg.
  • Midtsommer er virkelig årets happening, de synes vi er rare som feirer 17.mai.
  • De synes det er helt sykt at vi har så dyr alkohol i Norge.
  • De synes det er enda sykere at folk spiser brödskiver til lunsj, og drikker melk (for det er det jo bare barn som gjör!)
  • Barn får servert varm mat på skolen.
  • De har ikke gelè, må lage min egen gitt..
Det var det jeg kom på for nå.

I kveld eller i morgen har jeg planer om å lage en slags Troika, hvis jeg finner mandelmel og gelantin.

Jeg har også bestillt meg en mini pakke fra iHerb. Har bestillt meg Stevia med english toffee, mandelmel og yacon (krise, var helt tom!!), bruker der koden IHA041 får dere $5 avslag. iHerb har kjempe bra priser!
Bruker du Pureplantet produkter er de ca 1/3 av prisen.

God helg!

PS! Har planer om å lage noe lavkarbo Troika :)



Thursday, March 17, 2011

Savn!


Jeg savner kjäresten min hellt villt...
Litt over èn uke igjen!



Litt stille herfra, hektisk på jobb og er hjemme så sent. Vi har arbeidstid til kl 17, så er det litt middagshandling eller trening. Vips, så er det legge tid...

Monday, March 14, 2011

Melodifestivalen 2011


Lördag var det duket for finalen i Melodifestivalen 2011. Sveriges störste favoritt Eric Saade vant finalen!
Om jeg kan få si det selv, synes jeg  låten er veldig bra. Jeg var sammen med kjäresten og hans kollegaer, de var en av hovedsponsorene til Melodifestivalen 2011. Vi fikk VIP billetter, til både förfesten og afterparty med mange svenske kjendiser. Jeg kjenner ikke til noe, men vi traff Per Sundnes og kjäresten, hehe.
Det var et show og en fest uten like, garantert et minne for livet.

Det ligger masse bilder ute på Aftonblader under Melodifestivalen 2011

Det er trist nå når kjäresten har reist igjen. Nå ser vi ikke hverandre för om 14 dager...og etter det går det en hel måned för vi ser hverandre igjen. Flybillettene (og tog), var altfor dyre til helgen. Og, med snart lönn er det ikke mye å ta av....

PS! Nevner og at jeg har gått ned 900g denne uken (mandag til mandag). 3 kg ned på 3 uker..måtte bare resten forsvinne i samme tempo.

Friday, March 11, 2011

Sukkerfri og fantastisk god sjokolade!

Jeg kjöpte 600g sukkerfri sjokolade på eBay i går. En gigantisk pose, akkurat den på bildet. Jeg fikk mine Mama lupe's i går (som forövrig var kjempe gode!), og der fulgte det med en smakspröve på Russell Stover sjokolade. Det er uten tvil den beste erstatningssjokoladen jeg har smakt.
De hadde et lite utvalg på www.dialife.dk ,men jeg slo til med 600g fra eBay...så da er det bare å vente.

Migrene anfallet er bedre i dag, det er sol og blå himmel i Stockholm, det er fredag....og KJÄRESTEN ER HER!! For en fantasisk dag, kan ikke dagen bare gå eennddaa fortere.
Jeg er ikke trött, tross for av jeg og sambo skravlet til langt på natt. Våkner kl 05 av at han fikk en skikkelig hostekule, det ente med at jeg stod opp for å lage te...haha..

Thursday, March 10, 2011

Migrene og kjærestebesøk!

I dag har jeg vært hjemme fra jobb, har hat det verste migreneanfallet ever. Startet på tirsdag, tok smertestillende da jeg ble lurt og trodde ikke det var migrene. Våknet onsdag kl 06 med migrene, tok en dose Zomig, sov til vekkerklokka ringte en time senere, ventet èn time og tok enda en dose Zomig. Gikk på jobb selv om hodet verket, men det gikk bedre ut over dagen.
Var hjemme fra jobb kl 17.30, da hadde migrenen tatt seg opp og jeg var veldig trøtt. La meg til å sove...sov til kl 07.00 i dag, forsatt migrene. Jeg tok ny dose Zomig og 2 Alvedon (ibux i Norge)...sover til kl 10...da ringer de fra jobb og lurer på om jeg er på trening. Haha, jeg hadde sagt dagen før at jeg skulle trene før jobb. Dog er jeg ikke så sent på jobb for det om..
Forklare i zombi tilstand at jeg har sendt kollegaen min mail, den hadde hun ikke fått (ikke så rart, siden jeg har skrevet mailadressen hennes feil..). Uansett, synes hun veldig synd på meg. Denne damen/kollegaen er helt fantastisk, hun gjør virkelig alt for at jeg skal trives i Stockholm. Jeg blir stadig overrasket over at det finnes så fantastiske mennesker i verden!
"Husk min mann har budbil og jeg bor bare 10 min i fra deg. Si i fra om jeg skal komme med mat, medisiner eller noe annet"...

Nå noen timer senere har jeg nettopp ta to smertestillende igjen (oppsumert, 4 Zomig, 6-8 Alevedon...)
Det jeg nå har funnet ut av, er at de medisinen jeg bruker for å forebygge migrene virker ikke lengere. Det er tydelig når mine anfall blir så kraftige.
Jeg må prøve å få tak i min nervolog på mandag. Dessverre finnes det ikke Migreneklinikk i Stockholm, det har jeg google nøye i dag. Da hadde jeg oppsøkt de med engang.

Hvis noen har noen erfaringer med migrene, fortell meg det gjerne.
Jeg har prøvd å kutte ut sukker, tre ulike forebyggende tabletter.
Noe som er positiv er at den beste kjæresten kommer i dag, som jeg gleder meg!!
Vi skal på finalen på Melodifestivalen i Globen på lørdag :)

Monday, March 07, 2011

LCHF magasinet og oppskrift på lasagne!

Jeg gikk i dag en ekstra omvei hjem fra jobb i dag, for å gå innom en Pressbyråen som jeg visste hadde LCHF magasinet. De var dessverre tomme for magasinet, men kunne fortelle meg at et helt nytt nummer er på vei. Jeg gleder meg til å lese i et eget blad om LCHF kosthold!!
Jeg laget en kjempe god lasagne i dag med blandt annet ingrediensen på bildet, Cottage cheese med chili.

Dette trenger du:
500g kjøttdeig
1 boks med hakkete tomater (jeg brukte en med hvitløk i)
1 boks Cottage cheese (jeg brukte som sagt en med chili i)
2 dl kremfløte
Squash
Sjampingjong
Paprika
Løk
Chili
Hvitløk
Ost på toppen

Sett på stekeovnen på 200grader.
Stekt soppen først, stek så kjøttdeig, løk, paprika og hvitløk. Tilsett så fløten, cottage cheese, sopp og tomatene. Skjær lange strimler av squashen med en ostehøvel.
Legg kjøttblandingen og squash lagvis. Avlutt med masse opp på toppen, settes i stekeovn til osten har smeltet.

Selv kunne jeg tenkt meg enda mere chili og hvitløk i, men så liker jeg veldig godt sterk mat.

Ellers har jeg nå gått ned 900g denne uken, dvs. 2.1 kg på to uker, det er jeg veldig fornøyd med :)

Jeg prøvde å melde meg inn i SATS i dag, det var ikke lett siden jeg ikke har svenskt personummer eller kontonummer. De kunne fikse det om en svensk statsborger eller en svensk som allerede var medlem på SATS. Jeg vet at en kollega av meg er medlem, så jeg skal spørre henne i morgen om hun kan gå god for meg. Jeg skal flytte over medlemskapet mitt til Norge når jeg flytter tilbake. Siden det er ett års binding, trenger jeg noen som kan garantere for at jeg betaler (selv om jeg nettopp meldte meg ut av SATS i Norge og har vært medlem i flere år..irriterende!!!) Så jeg håper i morgen at min kollega kan gå "god" for meg. Kommer til å bli gal om jeg ikke får trent...

Saturday, March 05, 2011

Lavkarbo/LCHF

Mama lupe's tortilla lefser inneholder kun 3karbo per lefse. Jeg har bestillt disse fra en dansk nettbutikk. De har ikke kommet enda, så jeg har ikke fått smakt på de. Mange sier at disse er knall gode, så jeg gleder meg.

Fra en svensk nettstide bestille jeg nuddler uten karbohydrater, de har heller ikke kommet. I følge de som har smakt nuddlene, smaker de ingenting. Med andre ord akkurat som vanlig nuddler/pasta.

Jeg spiser LCHF kosthold, dvs. at jeg spiser rundt 15-20g karbohydrater i løpet av en dag. Det har ikke vært noen utfordring til nå, og jeg har ikke hat noen utskeielser.
Det eneste jeg savner litt er frukt, jeg er ekstremt glad i frukt. Men bringebær, blåbær eller jordbær med fløte fungere fint det og!

En dag er cirka sånn for meg:
Frokost: egg og bacon,  pannekaker (laget av fløte, egg, fiberhusk, stevia og mandelmel) eller avokado med seterømme og paprika.
Lunsj: Salat eller middagsrester
Middag: fisk/kjøtt/kylling og brokkoli(eller andre grønnsaker, ikke mais el. gulrøtter).
Hvis jeg er sulten tar jeg en Atkins bar.

Jeg er heldig som bor i Sverige, hvor man har en helt annen lunsjkultur enn i Norge. Jeg har aldri sett så mange freshe og gode salater. Ingen problem å spise sunt!! 

Andre tips: Skyr blandet med kremfløte, pisket kremfløte med cottage cheese og bringebærsaus (bringebær og sukerin i blender).

Som snacks i helgene spiser jeg Bacongull, 70 % sjokolade (Freia har mange i denne serien, men kun èn som er 70 %) og Pepsi max.

I tillegg trener jeg en hel del, har ikke hat problemer med holde ut på dette kostholdet. Tvert i mot!
Jeg er heldig som ikke er spesiellt glad i pasta, ris eller poteter. Men gjæbakst derimot...
I morgen skal jeg prøve meg på LCHF fastelavensboller.

Det er viktig å ikke se på dette kostholdet som er ork, eller tenke på alt man ikke kan spise. Da kan man bare gi opp. Det går heller ikke ann å kjøre halvveis LCHF, da kan man risikere å gå opp i vekt.

Lavkarbo er MYE mer enn å kutte ut brød, past og ris.

Ski-VM 2011




(Foto: Strikkelaura)

I dag har jeg brukt dagen i Holmekollen, været var HELT fantastisk! Sol og blå himmel. Kjenner det varmer i kinnene nå.
Utrolig mye folk og en fantastisk stemning :)
Siste omgang av hopp ble avlyst pga. vind (som vi ikke merket noe til..).

Jeg er som sagt i Oslo i denne helgen, i morgen reiser jeg tilbake igjen til Stockholm. Helgene går utrolig fort.

Jeg kan også rapportere om ukens vekttap som er 0.6kg, da har jeg gått ned 1.8kg på to uker. Kjempe fornøyd! :)

Friday, March 04, 2011

Nytt i sminkepungen

(Bilde fra origins.co.uk)

Jeg har lest mye bra om denne fuktighetskremen med litt farge fra Origins. Jeg har nevnt för at jeg har lagt min elsk på Origins produkter, naturlige, veldig gode og bra pris.
Denne betalte jeg rundt 225 kr for i taxfreen.
Huden blir jevn og den holder på fuktighet hele dagen. Anbefaler den aboslutt!
Oppdaget av min foundation fra Mac var litt for mörk til nå på vinterene, og da var denne et godt alternativ.
(Dette innlegget er verken sponset eller betalt for..haha)

I dag skal jeg hjem til Oslo, vi har billetter til ski-VM i morgen, gleder meg.

Thursday, March 03, 2011

Lindex+Rachel Zoe=sant

Lindex og den amerikanske stylisten Rachel Zoe har inngått et samarbeid!
Jeg digger Rachel Zoe, gleder meg til å se hva hun kan trylle frem :)

PS! Visste du at COS er en del av H&M, de åpner sin förste butikk her i Stockholm snart.