Wednesday, September 28, 2011

Dagens frokost





Tyrkisk yoghurt, vaniljekesam, cottage cheese, valnøtter, linfrø og et lite eple. Dobbel espresso og vann til å drikke. Pus og P3 morgen som underholdning, fin start på dagen!

Tuesday, September 27, 2011

Bikram yoga shorts


Bikram yoga krever fukttransporterende tøy, så jeg gikk til innkjøp av "hot yoga"shorts.
Denne shortsen kommer fra Shakti Activwear og koster 390 kr. Den sitter utrolig godt på, den strammer ikke og har høyt liv (det vil si at du kan velge det selv). Jeg er så glad i denne shortsen at den ble flittig i bruk i Kroatia i sommer.

Etter en tur på Ahus i går fikk jeg beskjed om å gjøre masse yoga. Må bare vente noen uker til, da er vel kneet mitt klart. Kroppen min savner varmen fra Bikram yoga, har du aldri prøvd det så- DO IT!

Monday, September 26, 2011

Lykken er..







...er en kjæreste som kommer hjem fra reise med mitt favoritt moteblad uten har jeg har spurt om det! Små gleder i hverdagen, fine kjæresten min :)
Utenlandske moteblader (og interiør) er best. Spesiellt fra Danmark!

Eller har jeg fått satt to GIGANTISKE sprøyter i hver skulder. En blanding av kortison og smertestillende, er spent på hvordan det går når bedøvelsen går ut. Legen sa at det kunne bli litt vondt i natt, det blir spennende. Foreløpig er jeg bare lykkelig av å endelig få behandlig, og denne gangen virker det riktig.
Også, var det kneet mitt i dag. Fire uker siden i dag, og det er fortsatt stivt..heia heia blir nå bra!

Jeg er på jakt etter trening i varmvann i Oslo, finnes det? Blir gal av og ikke få trent, så nå prøver jeg alternative behandliger. Legen i dag anbefalt meg ogå yoga, og jeg driver jo med Bikram yoga. Må bare vente til kneet blir bedre igjen..

Sunday, September 25, 2011

My new shoes

Nye høstboots er i hus!
Jeg har vært på jakt etter noen fine skoletter.
Acne Pistol har vært utelukket for meg, mest på grunn av høyden. Jeg ville ha sko jeg kunne bruke hele dagen. Nå når kneet mitt er ut av drift, må jeg være forsiktig med skotøyet. Disse har perfekt høyde på hælen, er semsket og feminine (Bianco sin kopi av pistol er for maskuline for meg).

Det eneste er at de er glatte under, så jeg må skifte såle på de. Noen som vet hvor i Oslo de er flinke til det? (Jeg vil ikke skli å få kneet mitt ut av ledd engang til..)

Saturday, September 24, 2011

Produkter uten parabener


Origins: Ansiksrens, maske, fuktighetskrem med farge og øyenkrem (den beste!!)
Declore: Ansikts tonic og bodylotion (jeg har rensen og, men ble på magiskvis borte da jeg skulle ta bildet)

 Selv bruker jeg rens ot tonic fra Declèore, de relanserte produktene sine i fjor med uten parabener. Jeg er veldig fornøyd med både rens, tonic, bodylotion og veldig fet nattkrem fra Declèor. De tre førstnevnte lukter svakt, men godt. Jeg er ikke glad i produkter med sterk lukt. Den fete nattkremen bruker jeg på vinteren, da huden min er ekstremt tørr. En lifesaver om vinteren for min hud.

Origins "The Perfect world" øyenkrem har jeg brukt opp flere ganger. Dette er den aboslutt beste, og billigste. Orgins produkter er genrellt ikke så dyre. De har de på Steen & Strøm, og i taxfreen på Gardermoen. Dessverre tålte jeg ikke dagkremen med farge (den rød). Den gir en kjempe fin naturlig farge til ansikte, men jeg fikk uren hud av den.
Rensen bruker jeg i dusjen, ansiktsmasken 1-2 ganger i uka.


Ole Henriksen: serum, nattkrem og dagkrem
The Organic Pharmacy dagkrem og øyenkrem 
Korres: Dagkrem
Aesop: serum
L'Occitane: dusjkrem

Ole Henriksen produktene er nytt for meg, jeg er ikke særlig fan av det som er på bildet. Dagkremen kunne jeg godt kjøpt igjen, men resten kunne jeg ha droppet. Nattkremen er en slags gelè, men den gir ikke nok fuktighet til min hud. Serumet (som forøvrig skårer veldig bra i kosmetikkbasen jeg tidligere har linket til), lukter altfor sterkt for min smak. Føler jeg dunster appelsin i lang tid etter jeg har påført den.

Aesop er et australskmerke jeg kom bort i da jeg var i Frankrike i fjor. Angrer på at jeg ikke kjøpte mer. Jeg har bare serumet, som er lukter godt og er veldig bra.

Korres thyme & honey, er den dagkremen jeg bruker nå. Deilig konsistens og god lukt. Billig er den også, rundt 200kr i taxfreen. Vita har forresten fått inn Korres produkter, så at det var 30 % på de nå. Verdt å sjekke ut! Vurdere meg en ny bodylotion derfra.

The Organic Pharmacy er det merke jeg ikke liker. Øyenkremen svir rett og slett i øyene mine, så den kan jeg ikke bruke. Ansiktskremen er altfor tynnflytende for min del. Eneste produkte jeg kunne tenkt meg å prøve fra TOP er gulrotrensen, den virker fantastisk. Mine produkter kjøpt i London, i Norge selges det på Gimle økologiske parfymeri.

Ellers har jeg brukt Annamaria Borlind,  rensen var god, men ansiktskremen var veldig feit. De selges bland annet hos Balanzera frisør på Grünerløkka og hos helsekosten (eller iHerb.com).
Burt bees og Dr. Hauscka er trygge merker, disse har jeg ingen erfaring med. Men har tenkt til å bestille litt fra Burt Bees fra Feelunique (ellers kan du få kjøpt de på Boots apotek).

Bare vær obs på at andre produkter fra samme merke kan innholder parabener, bland annet vet jeg at en ansiktskem fra Ole Henriksen gjør det. Sjekk alltid innholdet!!

Wednesday, September 21, 2011

Vi smører oss med gift

(Foto: tv2.no)

Tilfeldigvis i går våknet jeg like før 06.00, stod opp og satte på TV.
På God morgen Norge hadde de et innlegg om parabener.

Artikkelen kan leses her

Jeg skal komme med en oversikt over hvilke produkter jeg bruker. Må bare få tatt bilde av de. Det er en hektisk tid om dagen, så rekker ikke alt.
Kneet mitt er heller ikke noe særlig bedre, så alt går i sneglefart..

Saturday, September 17, 2011

Ingen parabener for meg takk!


 (Foto: google)

Jeg har i de siste tre årene kuttet ut alt av hudpleie, solkrem o.l. med parabener. Jeg mener at det ikke er bra for huden eller kroppen. For fem år siden var jeg på Rhodos med mamma, vi smurte oss inn med Piz Buin solkrem både på kroppen og ansikte. Da vi kom hjem fikk jeg hele pannen min fullt av bitte små prikker. Siden den gang har jeg vært veldig nøye med hva jeg smører meg inn med. Det skal sies at jeg aldri har hat noe problemhud, annet enn at den er veldig tørr.

I denne ukas FBI på NRK tok de opp dette med parabener, i Danmark er det forbudt med parabener i kremer til barn under tre år. Dette er fordi det er hormon og kreftfremkallende.
I Danmark prøver det danske forbrukerrådet og forby skandinaviske mest selgende bodylotion, Biotherm Lait Corporel anti-drying

Du kan lese mer om teamet her og er du usikker på om hudpleie produktene dine er trygge, kan du sjekke her via Cosmetics Database

Her er noen linker om temaet fra vårt naboland Danmark:
Her er 575 hormonskadelige produkter

Wednesday, September 14, 2011

"Garnvesker"


Jeg blir stadig sjalu på @Pinneguri sine fine "garnvesker", så nå har jeg gått til innkjøp av to stykk selv. Den med ugler er kjøpt på Epla og Keep calm and carry yarn er kjøpt på Etsy.

-----

Det har vært rolig på bloggen, kneet har enda ikke blitt bedre. Var på kontroll igjen i dag, og fikk beskjed om at det ville ta cirka 8 uker før jeg kan bøye kneet og gå skikkelig. For en beskjed, jeg er utålmodig og vil gjerne ut på løpetur (spesiellt i det nydelig været som er i dag, 20 grader i september!).
Siden sist har jeg vært i min hjemby, feiret 30 års bryllupsdagen til mamma og pappa. Vi hadde laget en bok med bilder fra det var små og til nå. Det eneste som var litt trist, var at de selv ikke viste at de hadde vært gift i 30 år. Det er faktisk helt sant!
Vi feiret også bursdagen til min bror som var i går, hipp hipp hurra.

Thursday, September 08, 2011

Litt mat

Fryste bringebær som er smelte litt i mikro, most sammen med tyrkisk yoghurt, fløte og tilslutt hjemmelaga müslie.

Tre egg pisket sammen med litt fløte, røkelaks og litt agurk.

Disse to er mine frokostfavoritter om dagen. Jeg er så utrolig lei egg og bacon, så jeg lager heller eggerøre med ente røkelaks eller sognemorr.

Det er ikke like motiverende å spise LCHF når jeg ikke kan trene, føler at jeg legger på meg kilo på kilo mens jeg ligger på sofaen. Prøver å si til meg selv at nå er det i hvertfall viktig og spise riktig.

Jeg drar hjem til m&p i dag, vi skal feire at de har vært gift i 30 år!
Samt vi skal feire bursdagen til min bror, dette blir en fin helg (så får vi håpe at det ikke blir noen uskeielser...)

Wednesday, September 07, 2011

Apropos bøllepus





Så klarte han å rive ned et fat med telysholdere fra peisen i dag. Alt knuste, tusen takk bølla.

Hvis du skulle ha for mye penger...

..så kan du alltids bruke 800kr!!!!! på ny støttebandasje. Snakk om sure penger!
I tillegg MÅ jeg bruke den hver dag, kjempe fint for meg som går 90 % i kjoler...

Lite nytt på kontrollen i går, kneet er fortsatt så hovent at de ikke kunne se om leddbåndet hadde røket (deilig!). Legen henviste meg til ortoped, så får vi se da...
Smertene går opp og ned, i dag er det "normale" smerter, i går var det helt forferdelig. Vil bli bra, er sikker på at SATS savner meg :D

Monday, September 05, 2011

Om det å pynte huset med katt


Forrige uke fikk jeg blomster av Sambo. Disse måtte jeg sette høyt så ikke Oskar stikker av med de. Ute på kjøkkenet har jeg to små vaser, der satte jeg en rose i hver av vasene. På fredagskveld kommer Oskar ut fra kjøkkenet med rosa i munnen...begge vasene var veltet, og den ene rosa lå strødd rundt på kjøkkengulvet
Det ble utydelig bilder fordi han så jeg kom, og han vet veldig godt at han ikke har lov til det.

...så da ble det ingen pynt på kjøkkenbordet! Bølle pusen min.

Det høljer fortsatt ned i Oslo, ypperlig vær til eksamenslesing. Det regner såpass mye i natt at jeg ikke fikk sove før klokken var nærmere fire i natt. Kneet er litt bedre i dag (eller dvs jeg er litt usikker etter å ha google"kneoperasjon" i natt da jeg ikke fikk sove), planen er en liten tur i kveld, håper jeg får det til!

Sunday, September 04, 2011

På ønskelista


Disse bildene fra danske Hagedornhagen  står høyt på ønskelista mi. Soverommet vårt har aboslutt ingenting på veggene, så derfor tror jeg at tre av disse bildene hadde passet perfekt over senga vår. Bildene er ikke spesiellt dyre heller, de koster 350 DKK for de største bildene, så kommer frakt, MVA og toll i tillegg.
En tidligere svensk kollega av meg flytter til Oslo i morgen, jeg har tenkt å høre med han om jeg kan sende bildene til hans svenske adresse og om han kan ta de med seg til meg i Norge. Da slipper jeg MVA og toll, smart ikke sant?

Det har vært en veldig rolig søndag hos oss. Jeg har hat såpass store smerter i kneet at jeg har sovet store deler av dagen. Kansje like greit når det høljer ned ute?

Saturday, September 03, 2011

Lørdag!


Jeg har hat en deilig lørdag, til tross for at jeg fortsatt ikke kan gå. Men det har vært en deilig innedag, det har høljet ned i Oslo.
Jeg har for det mest pløyd igjennom x-antall interiørblader, og det overrasker meg at noen kjøper interiørblader i det hele tatt. Det står det samme i alle bladene, Eames, AJ, Firm Living også videre.

Jeg har starte på julegavene allerede, dette skal etter planen blir et pledd. Oppskriften er fra Pickles, Great Granny verandapledd 

Forresten var suksessterten kjempe god, eller som Sambo sa "dette er den beste helsekaken du har laget" fnis.

Friday, September 02, 2011

Noe godt til helgen?


Dette er èn liten kake eller to mellomstore porsjonskaker (det laget jeg!)

Du trenger til margensbunn:

100g mandler (malt til mel, bruk blender, kaffekvern e.l.)
3 eggehvitter
0,5 ts bakepulver
Søtning (jeg brukte 2 ts Splenda*)

Pisk eggehvitene stive med søtningen, rør mandelemelet og bakepulver forsiktig inn. Stekes på nederste rille i 15-20 min på 170grader.

*Splenda er ikke å anbefale siden det er aspartam. Jeg brukte det kun fordi det var det jeg hadde. Bruk heller Tagatose eller Sukrin om du tåler den "kalde" smaken).

Kremen:
3 eggeplommer
1 dl fløte 
Søtning (jeg brukte en dæsj Stevia med vanilje og 2 ts Splenda)
75 g smør

Smelt smøret og la det avkjøle.
Varm opp eggplommene, fløte og søtning på svak varme, det er veldig viktig at det IKKE koker. Husk også på å røre hele tiden. Når kremen nærmere seg kokepunkte tykner den, rør helt til har blitt en tykk røre. Hell i smøret, det vil nå skille seg, men sett kremen i kjøleskapet å rør av og til. Det vil bli en tykk krem etterhvert som kremen avkjøler seg.

Legg kremen på margensbunnen(e) og smelte litt sjokolade som du ringler over.

Når det gjelder søtning er det viktig å smake til. Det som er søtt nok for meg, er kansje for lite for deg og omvendt.

Stevia med vanilje får du kjøpt på iHerb.com har du ikke handlet det før kan du bruke kode: IHA041 så får du $5 i rabatt!

God helg :)


Thursday, September 01, 2011

Kolonihage venting

(Foto: hjemmestkolonihage)

Jeg og Sambo står på venteliste på fire av Oslos kolonihager, det laveste tallet vi har er nr. 722.
Det er bare å smøre seg med tålmodighet. Rykten sier at det går mmyyeee fortere om vi skaffer oss et barn. Holder det ikke med en kattunge da? ;-)

Bildet er av Portveien 2 som sikkert mange kjenner igjen. Vi står også på venteliste der, Hjemmets kolonihage.

Kneet mitt har blitt bitte litt bedre, men er fortsatt veldig vondt. Føles ut som at det aldri skal bli bedre. Jeg er dritt lei av å sitte inne, så i kveld trykker jeg i med to paraglin forte og drar på middag hos kusina mi. Jeg har for anledningen pyntet meg med en av høstlakkene fra OPI, oppdatering kommer i neglelakkbloggen!