Dette er èn liten kake eller to mellomstore porsjonskaker (det laget jeg!)
Du trenger til margensbunn:
100g mandler (malt til mel, bruk blender, kaffekvern e.l.)
3 eggehvitter
0,5 ts bakepulver
Søtning (jeg brukte 2 ts Splenda*)
Pisk eggehvitene stive med søtningen, rør mandelemelet og bakepulver forsiktig inn. Stekes på nederste rille i 15-20 min på 170grader.
*Splenda er ikke å anbefale siden det er aspartam. Jeg brukte det kun fordi det var det jeg hadde. Bruk heller Tagatose eller Sukrin om du tåler den "kalde" smaken).
Kremen:
3 eggeplommer
1 dl fløte
Søtning (jeg brukte en dæsj Stevia med vanilje og 2 ts Splenda)
75 g smør
Smelt smøret og la det avkjøle.
Varm opp eggplommene, fløte og søtning på svak varme, det er veldig viktig at det IKKE koker. Husk også på å røre hele tiden. Når kremen nærmere seg kokepunkte tykner den, rør helt til har blitt en tykk røre. Hell i smøret, det vil nå skille seg, men sett kremen i kjøleskapet å rør av og til. Det vil bli en tykk krem etterhvert som kremen avkjøler seg.
Legg kremen på margensbunnen(e) og smelte litt sjokolade som du ringler over.
Når det gjelder søtning er det viktig å smake til. Det som er søtt nok for meg, er kansje for lite for deg og omvendt.
Stevia med vanilje får du kjøpt på iHerb.com har du ikke handlet det før kan du bruke kode: IHA041 så får du $5 i rabatt!
God helg :)
2 comments:
mmm.. såg veldig god ut! :)
Her skal vi kose oss med cupcakes :)
God helg!
Splenda er IKKE aspartam, splenda er sucralose. :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Sucralose
Post a Comment