Hver uke lager vi en eller annen hjemmelaget suppe, som regle mandager. Forrige uken ble det hjemmelaget blomkålsuppe med stekt bacon, brokkoli og purre. Veldig god, men annerledes blomkålsuppe. Spiss smak, men fortsatt mild (ehh..ja).
Du trenger:
1 blomkål
1 løk
1 purre
6 dl vann eller grønnsakskraft
Olivenolje
1 brokkoli, lag små buketter
2 spiseskjeer gressløk, finhakket
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på
purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft
eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør suppen i en blender
eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile
den. Smak til med salt og pepper.
Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og karri, gjør det samme med brokkoli.
Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.
3 comments:
Liker bloggen din godt:-) Er også rogalendinger i Oslo som liker trening og strikking, så føler vi har mye til felles!! God tur til India
Nei, så morsomt ;-) Hvor i Oslo bor du?
Tusen takk, nærmer seg avreise!
Bor på Røa. Du da?
Veldig fine bilder fra turen. Her er det snøkaos i dag, så du er absolutt på rett sted!
Post a Comment