Tuesday, May 05, 2009

Bøker i April!

(Foto: Aftenposten.no)

Venstre hånd over høyre skulder av Selma Lønning Aarø handler om en mann som bedra sin kone. Han klarer å gjøre sin elsker gravid. I det han skal kysse sin elsker, for og så gå over veien blir han påkjørt. Overleve han?

Fra før av har han en datter som så han kysse en annen dame før han ble påkjørt. Boka er delt inn i syv deler, der datteren Elvira skriver noen av delene. Boka er veldig spesiellt og litt rotete, det en stund før jeg fikk skikkelig tak på boka. Synes den var helt ok, men ikke noe mer.



(Foto: nordlys.no)
Tvang av Kristin Marie Berstad er mer eller mindre en selvbiografi om henne selv. Det handler om hennes problemer med tvangstanker og angst. Hun jobber deltid i en bokhandler og har plass på skrivkunstakademiet. Hun er gift med Askild, som er kunstner. Hovedpersonen som er skrevet som jeg-person i boken mener at å skrive gjør henne "fri" fra tankene om tvang og angst. Hun ser for seg rasserianfall og tegn på at Askild har vært utro.
Hun forteller om åpenheten hun har rundt sin "sykdom" ovenfor foreldre, venner og svigerforeldre. Dette er en veldig god beskrivelse av hvordan det er å ha en slik lidelse. Boka er skrevet i dagbokform. Den er helt ok. Lett lest, fin busslektyre eller i dette tilfelle eksamens-lektyre.

No comments: