Sunday, October 16, 2011

Favoritt shampo

(Bildet: hairintime.no)

Jeg er svært sensitiv for shampo, spesiellt de som er veldig parfymerte (som Tigi Bed Head for eksempel), det iser og klør i hele hodebunnen min. Jeg har prøvd ut litt ulike shampoer, som Redken, Purelogy, Kerastase Demo og lignende. Ingen har vært spesiellt bra for meg, men milde shampoer uten for mye tilsetningstoffer som Purelogy har vært bedre enn mye annet.

Jeg var som sagt hos frisøren tidliger i uka hos Balanzera på Grünerløkka, en favoritt frisør. Både fordi de er flinke, og fordi de bruker organisk hårfarging (også blekning) som verken er farlig for meg eller frisøren. I tillegg er det skånsomt mot håret, og gir et veldig fint resultat.
Balanzera (blogg) er en "grønn frisør", med fokus på det økologiske. Trude, som eier og driver Balanzera kom bort i grønn frisør konseptet da hun jobbet på Zenz frisør i Danmark, og det er også her min favoritt shampo kommer fra, ZenzTherapy.
Jeg bruker Patchouli serien, veldig god shampo som ikke gir en kløende og stikkende hodebunn. Enest er at jeg syns den lukter litt rart, det kommer av at de bruker aromaessenser i shampoene.
De var faktisk utsolgt for Patchouli da jeg klippet meg på onsdag, men et skulle visstnok komme inn mer til uka.

ZenzTherapy er en mild og verdens reneste shampo, klippet fra hjemmesiden:

Psykisk: meditativ ro, styrke og dybt afstressende. Sensuel og maskulin duft.
Hårpleje: Giver styrke og vitalitet til mat og kemisk behandlet hår. Super effektiv til at lukke hårstråene og er derfor meget velegnet til at bevare intensiteten i farvet hår. Aktiverer hårsækkene og styrker hårvæksten, samtidig med at hovedbunden afstresses. Anbefales derfor ved stressrelateret hårtab og tyndt hår. Særdeles effektiv ved skæl, eksem og kløe i hovedbunden.
  • Rigtig god effekt ved hårtab, stimulerer hårsækkene
  • Afhjælper skæl i hovedbunden
  • Mild og skånsom til krøller
  • Patchouli giver en dyb ro til de øvrige dufte i ZenzTherapy serien. 
Jeg er kjempe glad for å ha funnet en shampo som fungere for meg, ikke minst er jeg glad for at den r såpass naturlig og ren. I tillegg til at den gir et blankt og sunt hår.


(Dette er min mening, jeg får verken provisjon eller blir sponset. Jeg er bare opptatt av at gode rene produkter trenger kred!)

1 comment:

Rock'n Roll Ballerina said...

Høres ut som en shampo som må prøves.

Må bare si at jeg beklager, men jeg klarte å slette en kommentar fra deg i dag. Skulle taste publish, men sletteknappen var litt for nær...men uansett takk for hyggelig kommentar :) Snakkes!