Tuesday, August 18, 2009

Sjokolademuffins

(Foto: Strikkelaura)

Forrige uke laget jeg noen saftige og gode muffins, og den oppskriften må jeg dele med dere.

Du trenger:
2 egg
100g hvitt sukker
100g brunt sukker
200g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kako
150g smør
1,5 dl melk

Glasur:
50g smør
2 ss espresso (vanlig kaffe går fint!)
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
250g melis

Sett ovnen på 200°C .
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og rør inn melken. Sikt det tørre sammen, og hel i smørblandingen vekseslvis til en jevn røre. Deigen er nokså flytende i konsistensen.
Fyll muffins formen 3/4 fulle, stekes midt i ovnen i cirka 12-15 min. Sjekk ved å stikke et "grillspyd" igjennom. Henger det deig igjen på pinnen, så la de stå noen minutter til.

Glasur:
Smelt smøret i en kjele, ha i espressoen og kakao. Deretter vaniljesukker og melis, Rør til en klumpfri glasur på av varme. Du kan ente ha glasuren på avkjølte muffins, eller du kan sette glasuren i kjøleskape. Da vil den få en kremetekonsistens. Jeg smurte den rett på avkjølte muffins :)

Dryss på pynt og nnnyyyyytt!!!
Muffinsene kan fint fryses.

1 comment:

Irene said...

De ser gode ut!

Vedr hva som var feil med Diplom-isen i mai, så ligger det en tråd om det på Boden også. Det var en glassbit i isboksen.