Monday, April 23, 2012

Strikkelauras pizza

 (Foto: weheartit)

Deig (jeg hiver alt i brødbakermaskinen):
3 dl lunket vann
1 pk tørrgjær
7 dl mel (jeg bruker en blanding mellom hvetemel og finmalt rug)
litt salt

Hvis du ikke har brødbakermaskin, så elt alt sammen til en deig og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut.

Fyll:
1 boks bogskinke
1 løk
tomatsaus
Av og til har vi bare de tre ingrediensene på pizza, og noen ganger tar jeg på: sopp, tomat, paprika og mais.

Topper med lettost og blå castello.

Inn i ovnen på 220grader i 20 min.

Denne pizzaen lager jeg på slump, kommer ann på hva vi har. Noen ganger lager jeg creme fraich bunn med hvitløkskylling på.

2 comments:

Johanne Brekkevold said...

Nam! Har du prøvd pizzakrydder i bunnen. Det er nammis! Lager ofte Pizza, men har ikke prøvd rug i bunnen. Det må jeg prøve snarest!

Jorunn said...

Mmm, tusen takk! Kanskje det blir tirsdagspizza hos oss... :)