Friday, February 26, 2010

Kultur i februar


Hustyrannen skal jeg se i kveld, det er med andre ord tredje teaterforestillingen på tre uker!
jeg så Verdiløsemenn i fjor, som er skrevet av samme regissør, Joakim Nilsen.
Dette er mer moderne teater med svart humor, jeg likte veldig godt Verdiløsmenn så jeg regner med at dette er minst like bra ;-)


Fanny og Alexander så jeg på tirsdag, utsolgt forestilling i LANG tid denne gang også. Det skjønner jeg godt. En glittrende forestilling, med mange av de kjente skuespillerene på scenen. Jeg nevner: Kåre Conardi, Nils Ole Oftebro, Pia Tjelta, Sverre Anker Ousdal, Mari Maurstad, Kari Simonsen, Kjersti Holmen osv. Da må det jo bli bra, og det var det også.
Stykket handler kort fortalt om om et velstående søskenpar i familen Ekdahl der de mister faren sin under oppsetningen av Hamlet. Moren gifter seg på nytt med en meget streng biskop. Ungene blir en dag kidnappet av en jøde, og moren ønsker å går i fra biskopen.



Måken av Tsjekhov var jeg og en vennine og så forrige uke på Amfiscenen til Nationaltheateret. Jeg var så heldig å være med da hennes mann hadde blitt syk. Forestillingen har vært utsolgt i lang stund, og dette var siste forestilling. Snakk om flaks!
Historien handler om mennesker i ulike livssituasjoner prøver å finne lykken, men ingen finner den. Det ender tragisk med at sønnen i huset tar livet av seg selv.
Lise Fjeldstad spillte sin siste rolle som skuespiller i Måken.


God helg til alle som er innom, her er det full snøstorm og jeg kan ikke se ut av vinduene fordi de er gjendekket av snø. Sjefen kunne fortelle at det var -28 grader nede i bakken her i morges. Hurra for vinter...ehh...

Sunday, February 21, 2010

Stille dager i Mixing Part


(Foto: bokelsker.no)

Jeg er nettopp ferdig med Stille dager i Mixing Part av Erlend Loe. Jeg brukte litt over èn kveld på hele boka som er på litt over 200 sider.
Boka er skrevet i en eneste lang dialog, og jeg har bare en ting å si: Ikke bruk tiden din på denne boka.
Den har noen artige setninger her og der, men det gjør ikke at boka er verdt å lese av den grunn.

Monday, February 15, 2010

Et lite stykke Norge



Jeg fant denne inspirasjonen i en annen blogg, blomster i Norges glass.
Synes det var så utrolig søtt og enkelt at jeg bare måtte kopiere det!
7 stk tulipaner til 50 kr på Mester grønn, billig nok til å friske blomster hver uke.

Nå står èn time med intervall spinning på planen her.

Sunday, February 14, 2010

Bryllup om vinteren



I går var det endelig bryllupet vi hadde ventet så lenge på.
Broren til min samboer skulle gifte seg!
Jeg våknet i går morges til strålende sol og helt blå himmel, tenk å være så heldig med været.
Det var også veldig deilig at det ikke var -20.

Bryllupet ble holde på Toresplass på Sollihøgda. Intimt og koselig sted, med ikke plass til så altfor mange (vi var rundt 60 stykker). Maten var kjempe god, kampeskjell, reinsdyr og creme brûle til dessert.
Vi stor kosa oss og dansa ut i de sene natte timer, vi var vel hjemme rundt kl 04.00 i natt. Da dro de andre på nachspiel, jeg hadde egentlig fått nok så vi dro hjem.
I motsetning til mange andre (har jeg inntrykk av) hadde brudeparet valgt DJ og ikke band, det var kjempe kult. Det tok ganske godt av...
Det er noe jeg også ville ha valgt, jeg kan virkelig ikke fordra selskapsdans.


Brudeparet hadde valgte en litt "annerledes" brudekake, ikke den typisk som blir laget av marsipan eller bløtekake. De hadde valgt en fire etasjes hvit sjokolademousse kake fra Sverre Sætre. Jeg som ikke liker særlig glad i verken masipan eller bløtekake, synes dette var et helt fantastisk valgt!
Lag 1 var hvit sjokolade, nr 2 var noe bringebærmousse, nr 3 brun sjokolademousse og tilslutt en nøttebunn. Nydelig!

Wednesday, February 10, 2010

Ikke bare de på to ben som spiser naturlig!



Jeg er jo som kjent veldig opptatt av å spise veldig naturlig, uten for mye kunstig tilsetningstoffer.
Derfor er det også viktig for meg at også pus for for mest mulig naturlig og bra fôr for han.
Så da min kjære vetrinærstudent venninne kom med dette, ble jeg kjempe glad. Takk A ;-)

Vi har brukt Royal Canin før, og da pus begynte å sise Nature best forrige uke ble matskåla rimelig fort tom. Han synes det var veeelldiigg godt! Det lukter også mye bedre enn hva Royal Canin gjorde. Eneste som er dumt med Nature best, er at det ikke finnes i 10 kg sekker og heller ikke i 5 kg sekker i kattunger. Men men...

Les mer om Hill`s nature`s best her!

Sunday, February 07, 2010

Ecover- miljøvennlig vaskemiddel



Har du tenkt over hva vaskemiddler, Zalo og Jif inneholder? Og at du faktisk får i deg de giftige stoffene?
For en liten stund siden skiftet jeg ut alle rengjøringsmidlene i huset til Ecover, og har ikke angret. De lukter utrolig godt, og jeg får ikke hostanfall av universalsparyen som jeg lett får av vanlig Jif kjøkken/glass spary (universalsparyen, glemte jeg å ta med på bildet).

Ecover koster like mye som OMO, Blenda, Jif og alle de "vanlige" merkene, og du finne de ofte på tilbud. De som er deilig med Ecover er at de bla. har vaskemaskinmiddel på 1,5 liters flaske. Her i byen får du kjøpt det på bla. Helios, Røtter, div. helsekostbutikker. Meny og Ultra har også noe inne.
For de som ikke bor i nærheten av disse butikkene selges Ecover i flere nettbutikker, blandt annet her og her
Husk at man bruker mindre av Ecover sitt vaskemiddle enn andre, fordi det er mer konsentrert!

"Ecover er verdens ledende produsent av bæredyktige rengjøringsmidler som skåner naturen og mennesket og samtidig vasker skinnende rent..

Ecovers produkter for profesjonell rengjøring er utviklet ved bruk av formler basert på planter og naturlige mineraler. Produktene har lav vanntoksitet og er lett nedbrytbare. Rengjøringsproduktene fra Ecover inneholder hverken syntetiske parfymer, fosfat, optisk lysner, farger eller andre allergifremkallende stoffer."

(globalfairtrade.com)

Wednesday, February 03, 2010

Vår lille pusekatt



(Foto: meg)

Nå har vi hatt vår lille pusekatt som ikke er så liten lengre i èn måned allerede. Tiden går kjappt, og han er en aktiv liten krabat. Jeg ser ikke ut å verken armer eller bein, helt oppskrapt av klør!
Jeg fikk en norgespakke i går, og den var utrolig propulær og leke med. Både å gjemme seg inn og hoppe opp på.
I morgen skal han få vaksine nr 2, så da er han ferdig grunnvaksinert. Så om noen måneder, når han har blitt litt større skal han kastreres og id-chipes.

Det er utrolig moro med katt, selv om det er mye jobb. Er veldig veldig glad i han, lille babyen min!

Er du intressert i sosiale medier? I forrige uke var det konferanse på BI med bla Elin Ørjasæter og Steinar J Olsen (Stormberg) som snakket om sine erfaring med bruk av sosiale medier. Søk på "Tidstyv" på Youtube, et lite utdrag kan du se på klippet under.

Tidstyv